Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Centrum Kultury w Gnojniku

Zapraszamy do udziału w konkursie kulinarnym

Utworzono dnia 11.06.2018

Regulamin „Śliwkowego Konkursu Kulinarnego”

  1. Organizator konkursu: Stowarzyszenie „Na Śliwkowym Szlaku”.

 

  1. Cele: promocja obszaru Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” poprzez wyłonienie najciekawszych  potraw
    z wykorzystaniem śliwek (świeżych, suszonych, mrożonych, etc.), a także zaprezentowanie szerokiemu gronu odbiorców bogactwa i różnorodności tradycji kulinarnych.

 

  1. Tematyka konkursu:

Przygotowanie zestawu potraw z wykorzystaniem śliw w dowolnej postaci składającego się z dania I (kategoria dania główne) oraz dania II (kategoria: ciasta i desery). Jeden uczestnik może zgłosić do konkursu tylko jeden zestaw obejmujący dwie potrawy.

 

  1. Adresaci konkursu

W konkursie mogą wziąć udział osoby zamieszkałe na obszarze Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” tj. z gmin: Czchów, Gnojnik, Gródek nad Dunajcem, Iwkowa, Korzenna, Lipnica Murowana, Łososina Dolna, które spełnią określone w niniejszym regulaminie wymagania.

  1. Przebieg konkursu:
  1. Konkurs przebiegać będzie w dwóch etapach:

- Zgłoszenie do konkursu  (Karta zgłoszeniowa stanowi załącznik nr 1 do Regulaminu) należy dostarczyć kartę zgłoszeniową pocztą, mailem lub osobiście (liczy się data wpływu) do biura Stowarzyszenia przed planowaną imprezą rozstrzygającą zgodnie z terminem dostarczenia kart zgłoszeniowych (załącznik nr 2 do Regulaminu).

- Wzięcie udziału w jednej z lokalnych imprez plenerowych na obszarze Śliwkowego Szlaku i prezentacja konkursowego zestawu potraw (Uwaga: W II etapie konkursu mogą wziąć udział tylko te osoby, które przyślą wypełnione karty zgłoszeniowe w wymaganym terminie).

  1. Podczas lokalnych imprez plenerowych, które odbędą się od lipca do września na obszarze Śliwkowego Szlaku jury konkursowe dokona oceny gotowych potraw.
    Po rozstrzygnięciu konkursu odbędzie się degustacja wszystkich potraw.

Lista imprez plenerowych na, których nastąpi rozstrzygnięcie konkursu stanowi załącznik nr 2
do Regulaminu.

 

  1. Ocena potraw

Oceny potraw dokona Komisja Konkursowa powołana przez Organizatora. Ocena potraw będzie miała charakter anonimowy. Komisja Konkursowa będzie oceniać zestawy potraw biorąc pod uwagę: smak potrawy, oryginalność, łatwość przyrządzenia, sposób zaprezentowania potrawy. Decyzje komisji konkursowej są ostateczne i nie przysługuje od nich odwołanie.

 

  1. Nagrody

Jury przyzna nagrody rzeczowe.

 

  1. Informacje dodatkowe
  • Organizator nie zwraca potraw biorących udział w konkursie ani poniesionych przez uczestników kosztów,
  • Organizator zastrzega sobie prawo do opublikowania imion, nazwisk, zdjęć  i informacji o zwycięzcach
    i uczestnikach konkursu oraz do zamieszczania informacji o potrawach konkursowych w swoich materiałach
    i kampaniach promocyjnych,
  • Podmioty biorące udział w konkursie użyczają prawa do wykonywania prezentowanych potraw innym podmiotom,
  • Poprzez przystąpienie do konkursu uczestnicy wyrażają zgodę na warunki zawarte w regulaminie,
  • Organizator konkursu zastrzega sobie prawo do unieważnienia konkursu bez podawania przyczyny,
  • Wszystkie kwestie, których nie obejmuje regulamin, ustala organizator,
  • Wszelkich informacji o konkursie udziela biuro Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” Iwkowa 468,
    Tel. 14 684 45 49, biuro@nasliwkowymszlaku.pl, www.nasliwkowymszlaku.pl.

Konkurs_Kulinarny_karta_zgloszeniowa_2018

Zegar

Kalendarium

Lista wydarzeń w miesiącu Listopad 2024 Brak wydarzeń w tym miesiącu.

Imieniny

Licznik odwiedzin:

W tym tygodniu: 144

W poprzednim tygodniu: 243

W tym miesiącu: 196

W poprzednim miesiącu: 1274

Wszystkich: 44288

Obiady - oferta